Konu
:
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Tavuklu Arapa Şehriye Çorbası
Malzemeler
Tavuk But veya Göğüs Eti
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Maydanoz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Soğuk Su
5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı
Tavuk but veya göğüs iri parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek
Uygun bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra, yüksek ısıda tencere kaynatılacak
Tencere kapağı aralıklı kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak
Haşlanan etler doğranacak veya elle küçük parçalara ayrılacak
Haşlama suyu çorba için kullanılacak
Üzerine kıyılmış maydonoz serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul