Yalnız Mesajı Göster

Elbasan Tava Yemek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava Yemek Tarifi



Elbasan Tava Yapılışı

Elbasan Tava Edirne


Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin,

750 gr kemiksiz kuzu eti,

2 orta boy soğan,

6 su bardağı su,

tuz,

6 su bardağı süzme yoğurt,

1/2 su bardağı un,

3 yumurta sarısı


Edirne Yöresel Yemekleri

Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 15 saat pişirilir Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 25 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır










Alıntı Yaparak Cevapla