Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Soslu Salata

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Soslu Salata




tatilde iken good food dergisinde bulduğum tariflerle yaptığım salataların ilki taze soğanlı patates salatası asıl tarife uymak isterseniz salataya kırmızı, yeşil biberler ve taze nane de ekleyebilirsinizmalzemeler:
  • 750g patates
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 40g doğranmış maydanoz
  • 6 taze soğan, verev doğranmış
hazırlanması:
1 patatesleri haşlayın bu arada zeytinyağı, limon suyu ve sumağı karıştırıp salata sosunu hazırlayın isteğinize göre tuz ve karabiber ekleyin
2 patatesler pişince kabuklarını soyup küp küp doğrayın sosun yarısını üzerlerine döküp yavaşca karıştırın soğumaya bırakın soğuduktan sonra sosun kalanı ve diğer malzemelerle karıştırıp servis yapın


ikinci tarif değişik bir nohut salatasına ait bu tarife de rezene ekleyebiliyorsunuz ben tarifteki taze fasulye olmadığı için sivri biberleri haşlamadan kullandım her iki salatanın en büyük özelliği ise sosları eğer salatayı hemen servis yapmayacaksanız sosunun eklemeden buzdolabında birkaç saat bekletebilirsinizmalzemeler:
  • 200g taze fasulye
  • 400g haşlanmış nohut
  • 1 kereviz sapı, doğranmış
  • 1 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
hazırlanması:

1 fasulyeleri 2-3 dakika haşlayın sıcak suyunu süzüp soğuk suyun altından geçirin
2 nohut, kereviz ve fasulyeleri karıştırıp servis zamanına kadar buzdolabında bekletin
3 servisten önce sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin

sonuncu tarif bir yunan salatası olan horiatiki'ye ait normalde salatalarda peynir sevmeyen ailem bile kahvaltı menümde olan bu salatayı çok beğendiler
malzemeler:
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sirke, isteğe bağlı
  • 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 orta boy domates
  • 1 salatalık
  • 2 avuç kalamata zeytini, çekirdekleri çıkarılmış
  • 200g beyaz peynir
hazırlanması:
1 soğanı halka halka doğrayıp bir kaba alın üzerine kekiği serpin zeytinyağını ve sirkeyi soğanların üzerine gezdirip kabı streçleyin ve bu halde 1-2 saat bekletin
2 domatesleri büyük parçalara bölün salatalıkları kalın dilimlere kesin peynir hariç hepsini salata kasesine alıp iyice karıştırın
3 peyniri kabaca ufalayıp salataya ekleyin peynirleri ezmeyecek biçimde özen göstererek tüm malzemeyi karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla