Yalnız Mesajı Göster

Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi



Konya Etli Ekmek Nasıl Yapılır?


Artık sizde Konya’nın meşhur Etli Ekmeğini yapabilirsiniz Aşağıda bunun için gerekli olan malzemelerin listesi ve tarifi

bulunmaktadırGerekli Malzemeler :
4 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık suİç harcı için:200 grkıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
karabiberYapılışı ve Hazırlanışı :Karıştırma kabına unu ve tuzu alınız Ortasını açıp içine mayayı koyunuz Alabildiği kadar su ile hamuru güzelce yoğurunuzİç harcı için karıştırma kabına kıymayı alınız Üzerine daha önce doğrayıcıdan geçirdiğiniz soğan, biber ve domates karışımını ekleyiniz Salçasını da ilave ederek karıştırınızTuzu eklemeyi unutmayınızHamurları ortalama 12 bezeye bölünüz Uzun lavaş gibi açınız Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alınız İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişiriniz Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıkar Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun











Alıntı Yaparak Cevapla