Konu
:
Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi
Konya Etli Ekmek Nasıl Yapılır?
Artık sizde Konya’nın meşhur Etli Ekmeğini yapabilirsiniz
Aşağıda bunun için gerekli olan malzemelerin listesi ve tarifi
bulunmaktadır
Gerekli Malzemeler :
4 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık suİç harcı için:200 gr
kıyma
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
karabiberYapılışı ve Hazırlanışı :Karıştırma kabına unu ve tuzu alınız
Ortasını açıp içine mayayı koyunuz
Alabildiği kadar su ile hamuru güzelce yoğurunuz
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alınız
Üzerine daha önce doğrayıcıdan geçirdiğiniz soğan, biber ve domates karışımını ekleyiniz
Salçasını da ilave ederek karıştırınız
Tuzu eklemeyi unutmayınız
Hamurları ortalama 12 bezeye bölünüz
Uzun lavaş gibi açınız
Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alınız
İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişiriniz
Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıkar
Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık
Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul