Yalnız Mesajı Göster

Avcı Usulü Kuzu Bacağı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Usulü Kuzu Bacağı Nasıl Yapılır



Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi

Avcı Usulü Kuzu Bacağı nasıl yapılır


Malzemeler

4 Adet Kuzu İncik

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Salça

12 Adet Arpacık Soğanı

2 Adet Çarliston Biber

2 Adet Domates

Tuz

Kızartmak için Sıvı Yağ


Avcı Usulü Kuzu Bacağı Yapılışı

öncelikle sıvı yağı tavaya alın Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin Unun rengi değişene kadar kavurun 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin Yeterince suyu ekleyin Kuzu inciklerini tencereye aktarın Et yumuşayana dek pişirin


Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin 1-2 taşım kaynatın Sıcak olarak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla