Yalnız Mesajı Göster

Elbistan Tava Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbistan Tava Nasıl Yapılır



Elbistan Tava Tarifi

Elbistan Tava nasıl yapılır


Malzemeler


1 kg kuşbaşı koyun eti

250 gr kuyruk yağı

Yarım kilo patlıcan

1 kg domates

İsteğe göre yeşil biber

10-15 diş sarımsak

5 tane orta boy soğan

Tuz

Karabiber


Elbistan Tava Yapılışı

Önce etlerimizi fırın tepsisinin tabanına yerleştiriyoruz

Üzerine soğanları doğruyoruz

Alacalı doğranmış patlıcanları soğanın üzerine yerleştiriyoruz

Soğanın üzerine domateslerimizi doğruyoruz

Üzerine yeşil biber ve sarımsakları yerleştiriyoruz

Üstüne kuyruk yağını ince ince şerit şeklinde doğrayarak yerleşitiriyoruz

En üste tuz ve karabiberimizi serpiştirip fırına sürüyoruz

Pişene kadar ara ara çıkarıp karıştırıyoruz


Pide fırınında harika ve leziz olur Yanında lavaş ekmek olursa da tadından yenmez Afiyet Olsun


Yemekte adı geçen tava, fırın tepsisidir Baklava tepsileri ebatında olmalıdır Bu yemek 6-7 kişiliktir, siz kendinize göre malzemeleri azaltıp, çoğaltabilirsiniz


Elbistan Tava yaz aylarında çok pratik bir piknik yemeğidir Bu yemeğin yanında ayran çok güzel gider Yemek bittikten sonra karpuz yemenin tadıda bir başkadır


İnternet sitelerinde paylaşılan Elbistan tava tariflerine itibar etmeyiz, asıl hakiki Elbistan tava budur Bu tarifi Elbistan ve civarında kasaplar yapar, sonra pide fırınlarında pişilir


Özellikle yazın Ekinözü içmelerine insanlar Elbistan Tava yemeğe giderler


Elbistan'da çok tüketilen bir yemektir


Elbistan'lı biri olarak paylaşıyorum, harbiforumorg kaynak gösterilmelidir başka sitelerde paylaşılırken










Alıntı Yaparak Cevapla