Konu
:
Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi
Kuşkonmazlı Lazanya nasıl yapılır
Kuşkonmazlı Lazanya yapılışı
Kuşkonmazlı Lazanya Malzemeler
1 kg beyaz kuşkonmaz (konserve)
3 domates
500 gr somon balığı filetosu
2 arpacık soğanı
200 ml süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
karabiber
tuz
200 gr süt kreması
2-3 çorba kaşığı limon suyu
300 gr lazanya yaprağı
75 gr rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri
Kuşkonmazlı Lazanya Tarifi
Kuşkonmazı kavanozdan çıkarıp suyunu bir kaba süzün
Durulayıp tekrar süzün
Taze kuşkonmaz kullanıyorsanız, soyup uçlarını kestikten sonra 8 dakika kadar tuzlu suda haşlayın ve süzün
Domatesleri kaynar suda bekletin
Soğuk suda durulayıp kabuklarını soyun ve dörde bölün
Çekirdeklerini temizleyip küpler halinde doğrayın
Balığı yıkayıp kuruladıktan sonra enlemesine keserek 1'er cm kalınlığında dilimleyin
Soğanı soyup doğrayın
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
2 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kavurun
Üzerine un serperek kavurmaya devam edin
Süt ve süt kreması ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın
400 gr kuşkonmaz suyu veya su ekleyin
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Lazanyayı paket üzerindeki tarife göre haşlayın
Kalıbı yağlayıp tabanına lazanyayı yerleştirin
Üzerini domates, kuşkonmaz ile kaplayın
Biraz sos gezdirin
Makarna, somon balığı ile bir kat oluşturun
Tekrar sos gezdirin
Yöntemi tekrarlayarak son katı lazanya ve domates ile tamamlayın
Kalan sosu üzerine gezdirip peyniri serpin
Fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul