Konu
:
Çoban Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Kebabı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Kebabı Tarifi
Çoban kebabı yemeği
Çoban kebabı tarifi
Çoban kebabı nasıl yapılır
Çoban kebabı
Malzemeler
- Yaklaşık bir kilogram kadar but kısmından koyun eti
- Leblebi büyüklüğünde damla sakızı
- İki kaşık yağ
- İki bardak kadar yoğurt
- Tuz
Yapılışı
1- Eti kuşbaşı doğradıktan sonra yıkayıp, süzün
Ardından bir tencereye yağı koyup, kuşbaşı etleri ilave edin
2- Eti koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatmayın, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun
Ardından iki fincan su ilave edip, karıştırın, kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirin
3- Et iyice piştiğinde içine tuz ve dövülmüş damla sakını ekleyerek karıştırın
4- 2 bardak yoğurdu iyice çırpıp, sıcak kebabın üstüne dökerek karıştırın
Çoban kebabı hazırdır lütfen sıcak iken servis yapın
Bazı yerlerde çoban kebabı biraz daha farklı yapılıyor
İşte ikinci çoban kebabı tarifi
Malzemeler
- Bir kilogram koyun eti
- İki üç yemek kaşığı margarin
- 20 adet arpacık soğanı
- Üç tane domates
- 10 adet sarımsak
- Bir demet dereotu
- Dört tane patates
- Tuz
-
Yapılışı
1- Margarini erittiğiniz tencereye kuşbaşı doğradığıız etleri, temizlenmiş arpacık soğanları ekleyin, et suyunu çekene dek pişirelim
2- Domatesleri bir tencereye küçük küçük doğrayıp, sarımsak ve tuzunu da ekleyelim
Orta ateşte onbeş dakika pişirelim
Önceden haşladığınız patatesleri çok küçük parçalara bölüp iki bardak suyla tencereye koyalım ve iki saat pirişelim
Servis esnasında üstüne kıyılmış dereotunu ekleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul