Yalnız Mesajı Göster

Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır



Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır




Malzemeler

Etli kısmı için:

* 250 - 300 gr kuş başı et

* 2 domates

* 1 sivribiber

* 1 küçük soğan

* 2 diş sarımsak

* 1 tatlı kaşığı domates salçası

* 1 su bardağı kaynar su

* Tuz

* Karabiber

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Patlıcanlı kısmı için:

* 3 büyük boy patlıcan

* 2 yemek kaşığı un

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* 1 su bardağı soğuk süt

* Kaşar peyniri rendesi (3 yemek kaşığı)

* Tuz

* Karabiber





Hazırlanışı:

Patlıcanlar teflon tavada çevrilerek közlenir

Soğuyan patlıcanların kabukları soyulur ve sıcak suya tutularak bir kenara alınır

Kuşbaşı etler çok daha küçük parçalara ayrılır

2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etler suyunu çekene kadar pişirilir

Doğranmış soğan ve sarımsaklar ile sivribiber ilave edilip 1 dakika kadar pişirilir

1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur

Üzerine doğranmış domates eklenip birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir

Tuz ve karabiber ilave edilerek yaklaşık yarım saat daha pişirilir(etler yumuşayıncaya kadar)

Patlıcanlar (çok minik olacak şekilde ) küp küp doğranır

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un kavrulur

Üzerine patlıcanlar ilave edilip pişirmeye karıştırarak devam edilir

1 bardak soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir

Son olarak tuz ve karabiber ve kaşar rendesi ialve edilerek kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir

Patlıcanlı sos servis tabağının altına,etli karışım üste gelecek şekilde dökülerek servis yapılır

AFİYET OLSUN










Alıntı Yaparak Cevapla