Konu
:
Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır
Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır
Malzemeler
Etli kısmı için:
* 250 - 300 gr kuş başı et
* 2 domates
* 1 sivribiber
* 1 küçük soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı kaynar su
* Tuz
* Karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanlı kısmı için:
* 3 büyük boy patlıcan
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı soğuk süt
* Kaşar peyniri rendesi (3 yemek kaşığı)
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar teflon tavada çevrilerek közlenir
Soğuyan patlıcanların kabukları soyulur ve sıcak suya tutularak bir kenara alınır
Kuşbaşı etler çok daha küçük parçalara ayrılır
2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etler suyunu çekene kadar pişirilir
Doğranmış soğan ve sarımsaklar ile sivribiber ilave edilip 1 dakika kadar pişirilir
1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur
Üzerine doğranmış domates eklenip birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir
Tuz ve karabiber ilave edilerek yaklaşık yarım saat daha pişirilir(etler yumuşayıncaya kadar)
Patlıcanlar (çok minik olacak şekilde ) küp küp doğranır
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un kavrulur
Üzerine patlıcanlar ilave edilip pişirmeye karıştırarak devam edilir
1 bardak soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir
Son olarak tuz ve karabiber ve kaşar rendesi ialve edilerek kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir
Patlıcanlı sos servis tabağının altına,etli karışım üste gelecek şekilde dökülerek servis yapılır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul