Yalnız Mesajı Göster

Evde Ketçap Yapımı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Ketçap Yapımı Tarifi



Evde Ketçap Yapımı




Malzemeler

1 kilo yumurta domates

1 orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

5 adet tane karanfil

5 adet tane karabiber

Yarım çubuk tarçın

2 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı elma sirkesi

1 dolu tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir




Yapılışı

*Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın


*Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın


*Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin


* Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın Kapağını kapatıp, ters çevirin Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin Soğuyan kavanozları düz çevirin Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz


*Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir) Soğumaya bırakın










Alıntı Yaparak Cevapla