Yalnız Mesajı Göster

Resimli Buğu Kebabı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Buğu Kebabı Tarifi



Buğu Kebabı Tarifi Resimli

Buğu Kebabı Tarifi

Resimli Buğu Kebabı Tarifi

Resimli Buğu Kebabı Yapılışı


Buğu Kebabı Tarifi






Gerekli Malzemeler

1 kg koyun eti (but tarafından)

yarım su bardağı un

3 çorba kaşığı margarin

2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)

2 kahve kaşığı kekik

1 defne yaprağı

300 gr arpacık soğanı

1 kahve fincanı su

2 kahve kaşığı karabiber


Yemeğin Hazırlanışı

Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun

Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-25 saat pişirin Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla