Yalnız Mesajı Göster

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır



Afyon Kebabı Tarifi

Afyon Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler

1 kg kuşbaşı et

3 adet kebaplık pide

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

1 lt su


Afyon Kebabı Yapılışı

1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulurÜzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir

Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır


NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır

Attached Images










Alıntı Yaparak Cevapla