Konu
:
Zeytinyağlı Pazı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pazı Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pazı Tarifi
Zeytinyağlı Pazının Yapılışı
Zeytinyağlı Pazı Malzemeleri
1 kg pazı
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
Sıvıyağ
Tuz
Zeytinyağlı Pazının Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın
Küçük doğranmış soğanları içine atıp pembeleştirin
Diğer yandan pazı yapraklarını yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin
Yaprakları ikiye yada üçe bölün
Sonra doğranmış pazıları soğana ilave edin
Toz şekerini ve tuzunu da ilave edin
Hepsini karıştırın
Ardından yarım bardak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın
5 dk sonra pirinci atın
Pazı suyunu çekip pirinçler de yumuşayınca tencereyi ateşten alın
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul