Konu
:
Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır
Köfte için (4 kişilik) Malzemeler;
250 gram kıyma
½ su bardağı köftelik bulgur
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber ve isteğe göre kekik, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
Patates kızartması için;
3 adet patates
Sıvı yağ
Salçalı sos için;
1 çorba kaşığı salça
Ketçap (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
Bulgurlu Köfte Yapılışı
Köfte için soğan rendelenir, ekmek içi ile karıştırılır
Kıyma ve bulgur eklenir (bulgur ıslatılmadan eklenecek yoğurma esnasında yoğunlaşacak), karıştırılır
Karışıma maydanoz, yumurta , tuz ve baharatlar eklenir ve malzemeleri tamamlanan köfte iyice yoğrulur
Misket büyüklüğünde köftecikler yapılıp buzdolabında 10 dakika dinlendirilir
Diğer tarafta patatesler küp küp doğranıp sıvı yağda kızartılır
Dolaptan alınan köfteler de az miktarda sıvı yağda kızartılır
Köfteler kızarırken başka bir kapta domates sosu için tereyağ eritilip sarımsak, domates salçası ve isteğe bağlı olarak biber salçası ile ketçap kavrulur
1
5 su bardağı sıcak su ve tuz eklenip kaynatılır
Sosun kıvamı koyu oluyor isteğe göre su takviyesi ile akışkanlık sağlanabilir
Kızaran köfteler salçalı sosa atılıp sosa bulanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul