Konu
:
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi
Osmanlı usulü keşkül malzemeleri
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için
3 çorba kaşığı file badem
Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim
Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın
Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın
Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin
Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin
Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın
Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul