Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi



Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi






Osmanlı usulü keşkül malzemeleri


4 su bardağı süt


4 çorba kaşığı pirinç unu


1 su bardağı tozşeker


30 gr çekilmiş badem


50 gr çekilmiş antepfıstığı


2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi


Süslemek için


3 çorba kaşığı file badem




Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin


Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla