Konu
:
Et Tandır Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Et Tandır Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Tandır Nasıl Yapılır
Et Tandır Tarifi
Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu kol (isteğe göre parçalanabilir)
¼ limon (2-3 dilim ince limon)
1 defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik
Et Tandır Yapılışı
Eti soğuk suda güzelce yıkayın
Tuz, karabiber ve kekiği bir küçük kasede karıştırın; 1 defne yaprağını da bu kaseye elinizle ufalayın
Baharat karışımını etin her tarafına parmaklarınızla sürerek iyice yedirin
Başka bir yerde çok ince olarak dilimlediğiniz limonu tencerenin tabanına serin
Baharat karışımına bulanmış eti de limonun üstüne yerleştirin
Etin üzerine, eti kaplayacak büyüklükte bir tabağı (ters çevrilmiş olarak) koyun
Tencerenin kendi kapağını da kapattıktan sonra çok kısık ateşte (mum ateşinde) 2,5-3 saat kadar pişirin
Servis sırasında yanında püre ile ikram ederseniz çok yakışacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul