Yalnız Mesajı Göster

Yılbaşı Hindisi Tarifi Ve Yapımı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Hindisi Tarifi Ve Yapımı



Yılbaşı Hindisi Tarifi - Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır


Her ne kadar bu mevzuyu bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakalı bulmasam ve bu mevzuyu yine bir toplumun dini bayramında yaptığı geleneği bizim kültürümüze devşirme çabaları olarak görsemde, buna özenen arkadaşlar için paylaşıyorum


Sözlerim için kusura bakmayın çünkü bu böyle özenti birşey


Malzemeler


1 adet hindi

10 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates

4 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızı biber


İç Pilav İçin


2 su bardağı pirinç

2 doluca yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 kuru soğan

200 gram kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı et suyu

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz



Yılbaşı Hindisi Yapılışı

Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın

İçine 2 limon suyunu ilave edin

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin

Sosun arta kalanını saklayın

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin

NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz

Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun

Attached Images










Alıntı Yaparak Cevapla