Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır



Taze Fasulye Turşusu Tarifi




Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif


Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye

Yarım kilo tatlı sivri biber

2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı tuz

Buzlu su

Normal Su

Kaynar su


Taze Fasulye Turşusu Yapılışı

1 Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz

2 Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz

3 Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz

4 Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz

5 10 dakika bekletiyoruz

6 Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz

7 Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz

8 Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz

9 Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz

10 Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz

11 Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz

12 Sirkeyi kavanoza döküyoruz

13 Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz

14 Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz

Attached Images










Alıntı Yaparak Cevapla