Konu
:
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
Taze Fasulye Turşusu Tarifi
Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif
Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
Yarım kilo tatlı sivri biber
2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Buzlu su
Normal Su
Kaynar su
Taze Fasulye Turşusu Yapılışı
1
Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz
2
Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz
3
Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz
4
Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz
5
10 dakika bekletiyoruz
6
Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz
7
Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz
8
Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz
9
Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz
10
Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz
11
Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz
12
Sirkeyi kavanoza döküyoruz
13
Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz
14
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz
Attached Images
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul