Yalnız Mesajı Göster

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır



Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Tavuk nasıl yapılır


Malzemeler


750 gr tavuk eti (göğüs)

750 gr havuç

750 gr patates

750 gr bezelye

beşamel sos için malzeme :

1 litre süt

1,5 çorba kaşığı köri (baharat)

1 su bardağı un

150 gr margarin

karabiber

tuz

200 gr kaşar peynir


Fırında Beşamel Soslu Tavuk Yapılışı

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin

beşamel sosun yapılışı :

Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün Bir tepsiye karıştırıp yayın Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla