Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır



Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi



Malzemeler


4 adet pişmiş enginar

16 adet arpacık soğan

1 orta boy kereviz

600 gr kuşbaşı kuzu eti

80 gr margariny

1 çay bardağı iç bezelye

Yarım demet dereotu

1 yemek kaşığı un

2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates

1 tatlı kaşığı salça

4 adet sivribiber

Tuz ve su


Enginarlı Kuzu Kebabı Yapılışı

Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır


Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla