Konu
:
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır
Turşu Kavurması Tarifi
Karadeniz yöresine has bir turşu çeşididir
Karadenizli insanlar bunu genelde fasulye turşusu ile yaparlar
Malzemeler
Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Turşu Kavurması Yapılışı
1
Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz
2
Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruz
Küçük küçük doğruyoruz
3
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz
4
Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz
5
Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz
6
Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
7
Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz
8
Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruz
yanına biraz pul biber de yakışır
9
Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul