Yalnız Mesajı Göster

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Kavurması Nasıl Yapılır



Turşu Kavurması Tarifi


Karadeniz yöresine has bir turşu çeşididir Karadenizli insanlar bunu genelde fasulye turşusu ile yaparlar


Malzemeler


Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı



Turşu Kavurması Yapılışı

1 Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz

2 Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruzKüçük küçük doğruyoruz

3 Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz

4 Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz

5 Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz

6 Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz

7 Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz

8 Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruzyanına biraz pul biber de yakışır

9 Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz










Alıntı Yaparak Cevapla