Konu
:
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
Pirinçli Et Musakkası Tarifi Resimli
Pirinçli Et Musakka Tarifi
Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi
Pirinçli Et Musakka Nasıl Yapılır?
Pirinçli Et Musakka
Malzemeler
150 gr Et
30 gr Pirinç
50 gr Domates
20 gr Kuru Soğan
2 gr Un
1/4 Adet Yumurta
40 mi Süt
3 gr Maydanoz
2 gr Tu
Hazırlanışı
Damar ye zarları ayıklanan et kıyılıp, doğranmış soğan, önceden soyulup doğranmış do
mates ve tereyağın büyük kısmı ile birlikte kavrulur
Bir-, kaç karıştırmadan sonra kırmızı biber de eklenen ete üstünü kapatacak kadar kaynar su ilave edilip yarı pişmesi için ateşe bırakılır
Ayrı bir kapta da pirinç yarı pişirilir
Daha sonra dibi hafif yağlanmış tavaya sırası ile pirinç, et, pirinç ve en üste et gelmek üzere malzemeler döşenip musakka fırına verilir
Hemen hemen pişen yemeğin üzerine süt un yumurta karışımı gezdirilip birkaç dakikalığına tekrar fırınlanır
Sıcak ikram edilen musakkanın üzerine küçük parçalar şeklinde kalan tereyağı konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul