Yalnız Mesajı Göster

Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi



Pirinçli Et Musakkası Tarifi Resimli


Pirinçli Et Musakka Tarifi

Resimli Pirinçli Et Musakkası Tarifi

Pirinçli Et Musakka Nasıl Yapılır?


Pirinçli Et Musakka





Malzemeler


150 gr Et

30 gr Pirinç

50 gr Domates

20 gr Kuru Soğan

2 gr Un

1/4 Adet Yumurta

40 mi Süt

3 gr Maydanoz

2 gr Tu

Hazırlanışı

Damar ye zarları ayıklanan et kıyılıp, doğranmış soğan, önceden soyulup doğranmış domates ve tereyağın büyük kısmı ile birlikte kavrulur Bir-, kaç karıştırmadan sonra kırmızı biber de eklenen ete üstünü kapatacak kadar kaynar su ilave edilip yarı pişmesi için ateşe bırakılır Ayrı bir kapta da pirinç yarı pişirilir Daha sonra dibi hafif yağlanmış tavaya sırası ile pirinç, et, pirinç ve en üste et gelmek üzere malzemeler döşenip musakka fırına verilir Hemen hemen pişen yemeğin üzerine süt un yumurta karışımı gezdirilip birkaç dakikalığına tekrar fırınlanır Sıcak ikram edilen musakkanın üzerine küçük parçalar şeklinde kalan tereyağı konulur










Alıntı Yaparak Cevapla