Yalnız Mesajı Göster

Kurban Kavurması Nasıl Yapılır (Oktay Usta'nın Tarifi)

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Kavurması Nasıl Yapılır (Oktay Usta'nın Tarifi)



Kurban Kavurması Tarifi Oktay Usta



Malzemeler

- 2 kg dana eti

- 250 gr iç yağ


Kurban Kavurması Yapılışı

Etler kuşbaşı büyüklüğünde doğranırTencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar pişirilirDiğer taraftan içyağ tencereye alınırYağ önce erir daha sonra kızarır Yağın kıkırdaklarını ayırıp eriyen kısmı et pişince üzerine dökülür Beraber 10 dakika daha pişirilir Tuzu eklenir Dolapta saklanacak kaba boşaltılır Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır










Alıntı Yaparak Cevapla