Konu
:
Erik Yahnisi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Erik Yahnisi Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Yahnisi Nasıl Yapılır
Erik Yahnisi Tarifi
Malzemeler
500 gr
Orta yağlı kemiksiz koyun eti
250 gr
Kara erik kurusu
2 Adet soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çorba kaşığı şeker
Yeterince Tuz
Erik Yahnisi Yapılışı
Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayalım
Kaynamaya başlayınca köpüğünü alalım
Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp üzerine rendelenmiş soğan sürüp tuz serperek tavada yağ ile kızartalım
Etin içinde haşlandığı suyu ete ilave edip tarçın ve şeker koyarak kaynatalım
İki saat önceden ılık suda beklettiğimiz erik kurularını etten arta kalan yağda kızartalım
Et pişince erikleri ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul