Yalnız Mesajı Göster

Erik Yahnisi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Yahnisi Nasıl Yapılır



Erik Yahnisi Tarifi



Malzemeler


500 gr Orta yağlı kemiksiz koyun eti

250 gr Kara erik kurusu

2 Adet soğan

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çay kaşığı tarçın

1 Çorba kaşığı şeker

Yeterince Tuz


Erik Yahnisi Yapılışı

Eti yumurta büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini örtecek kadar su koyup haşlayalım Kaynamaya başlayınca köpüğünü alalım Haşlandıktan sonra eti sudan çıkarıp üzerine rendelenmiş soğan sürüp tuz serperek tavada yağ ile kızartalım Etin içinde haşlandığı suyu ete ilave edip tarçın ve şeker koyarak kaynatalım


İki saat önceden ılık suda beklettiğimiz erik kurularını etten arta kalan yağda kızartalım Et pişince erikleri ilave edip 5 dakika daha pişirerek sıcak olarak servis yapalım










Alıntı Yaparak Cevapla