08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır
Fırında Tavuk Kızartma Tarifi
Fırında Tavuk Kızartma nasıl yapılır
Malzemeler
-1 adet tavuk
-2 kaşık yoğurt
-1 kaşık salça
-1 kaşık katıyağ
Fırında Tavuk Kızartma Yapılışı
Tavuğu temizleyip, dağılmaması için bağlayınız Ayaklarını, gerisindeki deriden geçiriniz Üzerini örtecek kadar su koyup, tuz atıp dağılmayacak şekilde pişiriniz Pişen tavuğu sudan çıkarıp, süzünüz Üzerine aşağıdaki açıklayacağımız saiçayı sürüp, fırın tepsisine yerleştirip, her tarafını nar gibi kızartınız Yanına istediğiniz garnitürü koyup, süsleyerek ikram ediniz
SALÇANIN HAZIRLANIŞI:
Bir kapta sulandırılmış bir kaşık salçayı, iki kaşık yoğurtla karıştırınız Hafif erimiş yağ ilave ederek bütünleşiriniz Hazırladığınız bu salçayla fırında veya kömür ateşinde, elektrik ızgarasında yapacağınız, her türlü kızartmalarda başarılı olursunuz Haşlanmış etin üzerine sürüp kızarttığınız parça etler, iç pilav yanında her zaman misafirleriniz önünde yüzünüzü ağartır Piliç, tavuk gibi yumuşak etler haşlanmadan da bu salça sürülüp kızartılabilir
|
|
|