Konu
:
Et Dolması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Et Dolması Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Dolması Nasıl Yapılır
Et Dolması Tarifi
Malzemeler
3 adet büyükçe dana göğüs eti
4-5 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
3/2 su bardağı pirinç
3-4 adet mantar
1 kuru soğan
1 yumurta (Haşlanmış)
Bir parça doğranmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
1-2 kaşık tereyağı
Et Dolması Yapılışı
Öncelikle etleri uzun tarafından içine malzeme doldurabilecek şekilde kese gibi sivri bir bıçakla kesin
içine tuz ve karabiber serpin
Sarımsağı ezerek yağ ve salça ile karıştırın ve etin her tarafına sürün
1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün soğanı tencerede pembeleştirin,mantarları doğrayarak soğana katın
Biraz piştikten sonra pirinci ilave edin
Bir iki kez karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzunu ilave ederek pilav gibi pişirin
İndirene yakın maydanozu ve doğranmış yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın
Etleri alarak pilavdan içlerine doldurun ve ağzını kürdanla teyel atar gibi sıkıştırın
Başka bir tencereye 2-3 kaşık yağ koyarak etlerin her iki tarafını da kızartın
Üzerine soğan,biber ve bir domatesi dörde bölerek koyun
Çok az su (çay bardağının çeyreği kadar) koyarak kısık ateşte yarım saat kadar demleyin
Etleri hafif soğuduktan sonra dilim dilim keserek salata yanında servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul