Konu
:
Baharatlı Pilav Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Pilav Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Pilav Yapılışı
Malzemeler
Tuz , 1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı kekik
2 Adet soğan
2 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşğı biberiye
Baharatlı Pilav Yapılışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün
Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin
Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun
Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin
Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin
Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın
Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın
Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul