Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Pilav Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Pilav Yapılışı





Malzemeler

Tuz , 1 Su bardağı pirinç

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

2 Çorba kaşığı tereyağı

2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

1 Tatlı kaşığı kekik

2 Adet soğan

2 Su bardağı et suyu

1 Tatlı kaşğı biberiye


Baharatlı Pilav Yapılışı

Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın

Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla