Yalnız Mesajı Göster

Tencere Kebabi Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencere Kebabi Nasıl Yapılır



Tencere Kebabi Tarifi

Tencere Kebabi nasıl yapılır


Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı

45 gr margarin

100 gr Soğan

1 tatlı kaşığı Tuz

1/2 tatlı kaşığı Karabiber

Baharat torbası

2 bardak Domates suyu

250 gr Patates

125 gr Havuç


Tencere Kebabı Yapılışı

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayınPatatesin kabuklarını soyun Havucu kazıyın Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın Bezelyeyi ayıklayınDomates suyunu hazır almadıysanız, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra sularını sıkınHavuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alin Sebzeleri bir süzgece aktarın Sularını iyice süzdürünYağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden başka bir kaba aktarın Ayni yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarınKalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edinAteşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edinSoğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirinTuzunu ve biberini serpin Sebzeleri katin Suyunu ilave edip, bir tasım kaynatın Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atin Baharat torbasını ilave edin Ateşi kisin Tencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirinBu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatınTencere kebabını pişer pişmez, sıcak olarak servis edin










Alıntı Yaparak Cevapla