Konu
:
Patlıcan Türlüsü Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Türlüsü Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Türlüsü Nasıl Yapılır
Patlıcan Türlüsü Tarifi
Patlıcan Türlüsü nasıl yapılır
Malzemeler
1 kg
patlıcan
1/2 kg
dana kuşbaşı
3 - 4 adet dolmalık biber
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Patlıcan Kebabı Yapılışı
Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın
Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin
Daha sonra patlıcanları süzüp kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın, kızaran patlıcanları da fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine alın
Sonra da borcama döşeyin
Bir tencerede kuşbaşı doğranmış dana etini kavurun, suyu çekene kadar pişirin
Daha sonra piyazlık doğranmış soğanları ve uzun şeritler halinde doğranmış dolmalık biberleri de ekleyin ve kavurun
Daha sonra da salçayı ve domatesleri ekleyip güzelce kavurun
Kavrulan harcı borcamdaki patlıcanların üzerine dökün ve üzerini domates ve biberlerle süsleyin
Patlıcanların üzerine döktüğünüz harç çok susuz olursa bir miktar salçayı suda çözdürerek salçalı su yapıp üzerine gezdirebilirsiniz
Yemeği 200 derecede 15 - 20 dk
kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul