Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Tandır Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Tandır Nasıl Yapılır



Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır nasıl yapılır


Malzemeler


1 kilo kuzu kol

Yarım limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz


Kuzu Tandır Yapılışı

Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün

Kuzu etlerini limon suyuyla ovun

Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin

Tencerenin kapağını kapatın

Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin

Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir

Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin

Tuzunu serpin

Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin

Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz


Püf Noktaları


Kuzu kolu mutlaka kemikli alın Pişerken etler kemikten ayrılıyor, servisi kolay oluyor hem de kemik ekstra lezzet veriyor

Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir Böylelikle tel tel ayrılan, pamuk gibi bir et yemeği oluyor

Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok


kuzu tandır candır lezizdir










Alıntı Yaparak Cevapla