Konu
:
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
Kuzu Tandır Tarifi
Kuzu Tandır nasıl yapılır
Malzemeler
1 kilo kuzu kol
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Kuzu Tandır Yapılışı
Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün
Kuzu etlerini limon suyuyla ovun
Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin
Tencerenin kapağını kapatın
Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin
Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir
Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin
Tuzunu serpin
Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin
Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz
Püf Noktaları
Kuzu kolu mutlaka kemikli alın
Pişerken etler kemikten ayrılıyor, servisi kolay oluyor hem de kemik ekstra lezzet veriyor
Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir
Böylelikle tel tel ayrılan, pamuk gibi bir et yemeği oluyor
Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok
kuzu tandır candır lezizdir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul