Yalnız Mesajı Göster

Kıymali Su Böreği

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymali Su Böreği



Kıymali su böreği
Kıymalı su böreği
KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
Malzemeler:


6 yumurta

6 kahve fincanı su

Aldığı kadar un

250 gr sadeyağ

Tuz
İç malzeme:
250 gr yağlı koyun kıyması

Tuz

Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin Kıymaya tuz ekleyip kavurun Tereyağı eritin
* Hamurları yufka şeklinde incecik açın İki yufkayı ayırın Kalan yufkaları dörde kesin Tepsiyi yağlayın Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın Süzgeci ters çevirin Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın Üzerine kalan bütün yufkayı serin Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Ilık olarak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla