Konu
:
Kıymali Su Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kıymali Su Böreği
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymali Su Böreği
Kıymali su böreği
Kıymalı su böreği
KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
Malzemeler:
6 yumurta
6 kahve fincanı su
Aldığı kadar un
250 gr sadeyağ
Tuz
İç malzeme:
250 gr yağlı koyun kıyması
Tuz
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın
Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin
Kıymaya tuz ekleyip kavurun
Tereyağı eritin
* Hamurları yufka şeklinde incecik açın
İki yufkayı ayırın
Kalan yufkaları dörde kesin
Tepsiyi yağlayın
Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin
Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın
Süzgeci ters çevirin
Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün
İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin
Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın
Üzerine kalan bütün yufkayı serin
Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul