Konu
:
Kol Böreği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kol Böreği Nasıl Yapılır
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kol Böreği Nasıl Yapılır
Kol böreği nasıl yapılır
Malzemeler:
5 adet yufka
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
susam
Yapılışı:
Patetesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın
Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun
Geniş bir kaba alarak dilimleyin içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin
Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün
Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin (ben orta boy bir borcam kullandım) Tüm yufkalara aynı işmei uygulayın
Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın
Üzerine yumurta sarısını sürün ve bolca susam serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızara kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul