Konu
:
Peksimet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peksimet Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peksimet Tarifi
Peksimet tarifi
Malzemeler;
*500 gr tereyağı veya Becel yağı ( oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*500 gr süt,
*1 paket instant maya
*1 tutam tuz
*1
5 kg un
*Üstüne sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu
İsterseniz burada verilen ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz
Hazırlanışı;
1
Unu bir kaba veya temiz tezgah üzerine topluca koyduktan sonra, ortasını açın ve içine diğer malzemeleri ekleyin
2
Yavaş yavaş tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun
,
3
Hazırlanan hamuru 1-2 saat sıcak ortamda mayalandırın
4
Hamura parmağınızla hafifçe bastığınızda içine çöküyorsa mayalanmış demektir
5
Hamurunuzu eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı rulo şekline getirin
6
Ruloları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin
ve elinizle bastırarak açın
Kenarlarına parmaklarınızla çimdik çimdik yaparak şekil verin
7
Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Not:
Peksimetlerinizi fazlaca yapabilir ve ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz
Veya buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilir, gerektiğinde çıkartıp ve bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul