Yalnız Mesajı Göster

Peksimet Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tarifi



Peksimet tarifi


Malzemeler;

*500 gr tereyağı veya Becel yağı ( oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*500 gr süt,
*1 paket instant maya
*1 tutam tuz
*15 kg un
*Üstüne sürmek için yumurta sarısı ve çörekotu
İsterseniz burada verilen ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz


Hazırlanışı;

1 Unu bir kaba veya temiz tezgah üzerine topluca koyduktan sonra, ortasını açın ve içine diğer malzemeleri ekleyin
2Yavaş yavaş tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun,
3Hazırlanan hamuru 1-2 saat sıcak ortamda mayalandırın
4Hamura parmağınızla hafifçe bastığınızda içine çöküyorsa mayalanmış demektir
5Hamurunuzu eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı rulo şekline getirin
6Ruloları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin ve elinizle bastırarak açın Kenarlarına parmaklarınızla çimdik çimdik yaparak şekil verin
7Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Not:

Peksimetlerinizi fazlaca yapabilir ve ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz Veya buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilir, gerektiğinde çıkartıp ve bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla