Konu
:
Portakal Reçelli Ve Frambuaz Marmelatlı Donut Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Reçelli Ve Frambuaz Marmelatlı Donut Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Reçelli Ve Frambuaz Marmelatlı Donut Tarifi
Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut
Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut Yapılışı
MALZEMELER
500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz
kızartmak için: sıvıyağ
bulamak için: tozşeker
arası için: portakal reçeli ve frambuaz marmelatı
YAPILIŞI:
Unu yoğurma kabına eleyin
Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın
Ilık sütün içine tozşekerin 1/3’ünü ve mayaya koyup eritin
Daha sonra una ilave edin
Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin
Hamur biten ekadar işleme deam edin
Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin
Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin
Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın
Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul