Konu
:
Kartalaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kartalaç Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kartalaç Tarifi
Kartalaç nedir
Kartalaç Nasıl Yapılır
Ramazan Kartalaçı tarifi
Böreklik Kartalaç Yufkası Tarifi
Kartalaç bir börek çeşididir
Tandır denen ekmek pişirilen yerlerde biraz kalın olarak pişirilen yufka ile yapılır
Arasına maydanoz ile karıştırılmış, çökelek peyniri konur
Soba ya da başka bir yerde pişirilir
Eğer fırında pişirilirse belli bir tadı olmaz
HAMUR İÇİN:
- 5 kg un kaliteli un,
- Yarım kg yoğurt,
- 1 çay bardağı sirke,
- Yeteri kadar tuz ve su,
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart
Daha sonra gerekli olan malzemelerini bahçenize, balkonunuza hazırlayın
Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın
( eğer üzerine nemli bez örtmezseniz bezelerin üzeri kurur ve kolay açamazsınız) Düz bir sofranın üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın
Tabi diğer taraftan yufkaları pişireceğiniz saçın ateşini yakmayı unutmayın
Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin
Bu aşamadan sonra iş pişirici arkadaşa düşüyor pişirgeç yardımı ile yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul