08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Çin Böreği Tarifi
Bulgurlu çin böreği tarifi
Bulgurlu Çin Böreği Tarifi Resimli
Bulgurlu Çin Böreği Yemek Tarifi - 4 kişilik
Kalori : 310 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 20 dk
Zorluk : 3
Mutfaklar : Çin,Uzak Doğu
Özellik : Çay Saati,Davet Yemekleri
Tür : Börekler,Hamur İşleri
Öğün : 5 Çayı,Ara
Malzemeleri
2 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Fincan Haşlanmış Bezelye
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çay Kaşığı Yeni Bahar
1 Miktar Tuz
Hazırlanışı
Bulguru sıcak suda bekletin şişsin Soğanı doğrayın, havuç ve bezelyeyi haşlayın 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar Yufkanın birini tezgaha serin çırpılmış yumurta akı sürün Diğer yufkayı ezerine kapatarak üçgen parçalara ayırın (8-9 parça) Bu parçaların içine harçtan koyun sigara böreği gibi sarın 2 bardak yağı tavada kızdırın börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın
|
|
|