Konu
:
Tavuklu Kirma Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kirma Böreği
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kirma Böreği
Tavuklu Kirma Böreği
Malzemeler
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım
Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım
İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim
Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim
Yine sıvı yağ serpelim
Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim
Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım
Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim
Tuzunu ayarlayalım
Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım
İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim
Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim
Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul