Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kirma Böreği

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kirma Böreği



Tavuklu Kirma Böreği

Malzemeler
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalımTuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalımİlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelimYufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelimİkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelimYine sıvı yağ serpelimHazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralımSütü azar azar ve karıştırarak ekleyelimTuzunu ayarlayalımSos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalımİçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelimRendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelimÖnceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelimFırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım










Alıntı Yaparak Cevapla