Konu
:
Altüst Böreği Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Altüst Böreği Tarifleri
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Altüst Böreği Tarifleri
Altüst böreği tarifleri
Altüst Böreği
750 gram un,
2 adet yumurta,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı sirke,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeterince su ve tuz
İçi için: Yarım kilogram ıspanak ve tuz
Önce unu eleyin
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun
Malzemelerin hepsini özleşene kadar yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın
İlk hamuru hazır yufka bayük-lüğünde açın
Bu hamurun ortasını bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüre dizin
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın
İki hamuru da merdaneyle biraz açın
Şeffaf foyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
Çok az yağ sürdüğünüz tepsinin içine ilk yufkayı serin
Ispanakları bol suyla yıkayıp küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
Ispanakların üzerine diğer yufkayı da serin
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul