Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Et Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Et Nasıl Yapılır



Yufkalı Et Tarifi


Yufkalı Et nasıl yapılır


Malzemeler

1 adet yufka

500 gr kuşbaşı dana eti

2 domates

1 yeşil biber

1 kırmızı biber

2 kuru soğan



Yufkalı Et Yemeğinin Yapılışı

Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir Kızarınca fırından çıkarılır Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur Afiyet olsun Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla