Konu
:
Malatya Usulü Kömbe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü Kömbe Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü Kömbe Tarifi
Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır
Malzemeler
4 su b
un
1 su b
sıvıyağ
1 çorba k
tozşeker
yarım p
yaşmaya
tuz,su
iç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k
ince bulgur
1 çay b
ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
2 çorba k
yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Malatya Usulü Kömbe Yapılışı
Önce karıştırma kabına unu alın
içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın
ortasını açın
sıvıyağı ve mayayı alın
mayayı eritin
daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın
hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun
içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyin
hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın
tepsiye birinci hamuru yerleştirin
kıymalı harcı içine dökün
diğer hamuru üzerine kapatın
yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün
180 derecede alt üst pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul