Yalnız Mesajı Göster

Malatya Usulü Kömbe Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Usulü Kömbe Tarifi



Malatya Usulü Kömbe nasıl yapılır


Malzemeler

4 su b un

1 su b sıvıyağ

1 çorba k tozşeker

yarım p yaşmaya

tuz,su


iç harcı için:

200 gr kıyma

1 çorba biber salçası

1 soğan

2 çorba k ince bulgur

1 çay b ceviz

sıvıyağ

tuz,karabiber

üzeri için:

2 çorba k yoğurt

sıvıyağ

1 yumurta sarısı


Malatya Usulü Kömbe Yapılışı

Önce karıştırma kabına unu alın içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın ortasını açın sıvıyağı ve mayayı alın mayayı eritindaha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun içine bulguru,cevizi,tuz ve karabiberi ekleyinhamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın tepsiye birinci hamuru yerleştirin kıymalı harcı içine dökün diğer hamuru üzerine kapatın yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün180 derecede alt üst pişirin












Alıntı Yaparak Cevapla