Yalnız Mesajı Göster

Resimli Sultan Aziz Tatlısı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Sultan Aziz Tatlısı Tarifi



Sultan Aziz Tatlısı Tarifi

Sultan Aziz Tatlısı nasıl yapılır




Sultan Aziz Tatlısı Yapılışı


Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler


bir buçuk kahve fincanı pirinç unu

yarım kahve fincanı mısır nişastası

7 su bardağı süt

bir buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı soğuk su

bir tutam tuz

1 kahve fincanı hindistancevizi

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)

1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu





Sultan Aziz Tatlısı Tarifi

Bademleri robottan geçirin Üzümleri yıkayıp süzün Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla