Konu
:
Kıymalı Börek Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Börek Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Börek Yapılışı
Kıymalı börek tarifi
kıymalı börek yapımı
Kıymalı börek tarifi resimli
Kıymalı Börek,Kıymalı Börek nasıl yapılır,kıymalı kol böreği,kıymalı börek tarifleri resimli,Kıymalı Börek tarifi,Kıymalı Börek yapılışı
Resimli kıymalı börek tarifi
Malzemeleri
3 adet yufka
500g kıyma
2 orta boy soğan
1 adet domates
3 sivri biber
karabiber
pulbiber
tuz
Sıvı harcı için
1 cup süt
½ cup sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı
Soğan küp küp doğranır ve tencerede sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur
Daha sonra beşer dakika arayla doğranmış sivribiberler ve soyulup oldukça küçük doğranmış domates ilave edilip kavrulur
En son kıyma da eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar pişirilir
En son tuz, karabiber ve pulbiber de eklenip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır
Bir kasede sıvı harcı çırpılarak hazırlanır
İç malzemesi ılıdıktan sonra herbir yufka 4 e bölünüp her bir parçaya hazırlanan sıvı harçtan fırça yardımıyla sürülür ve kıymalı iç malzemesi konur
Sigara böreği sarar gibi sarılır
Bu işlem 3 yufkaya da yapılır
Böreğin üzerine kalan sıvı harç artı 1 yumurtanın sarısı da sürülür
isteğe bağlı olarak çörek otu serpilir
Önceden ısıtılmış (180C) fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul