Konu
:
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
1 çorba tuz
Alabildği kadar un
Ara katlar için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta
İç harcı için:
1 kg pırasa
50 gr
pastırma
1 çorba k
salça
ayçiçek yağı
tuz, karabiber
Pırasalı Arnavut Böreği Yapılışı
Önce karıştırma kabına unu alıp tuz ile karıştıralım
üzerine sıvıyağ ve su ilave edelim
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp denlenmeye bırakalım
Bu arada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp şöyle bir çevirelim
Daha sonra üzerine ince doğranmış pırasaları ilave edelim
Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim
Dinlenen hamuru olabildiğince ince merdane ile açalım
Üzerine sıvıyağ sürüp 5 dakika bekleyelim
Elimizle iyice hamuru inceltelim
Kenarlarından mektup zarfı gibi katlayalım
Tekrar sıvıyağ sürüp birkez daha katlayalım
Hamurumuz dikdörtgen bir şekil aldı
Kısa kenarına pırasalı harçtan koyup bir tur kıvıralım
Kıvırdığımız yerden kesip yağlanmış tepsiye alalım
Aynı işlemi hamur ve harç bitene kadar yapalım
Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim
Daha sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul