Konu
:
Kestaneli Parfe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Parfe Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Parfe Tarifi
Kestaneli Parfe Tarifi
Malzemeler
-500 gr
kestane şekeri
- 4 adet yumurta
-2 çorba kaşığı granül kahve
-500 gr
fıstıklı krokan (hazır)
-200 ml
(2 paket) süt kreması
Süslemek İçin
- 10 adet çilek
-Hazır çikolata sosu
Yapılışı
Fıstıklı krokanları alüminyum folyo üzerine alıp merdane ile üzerine bastırarak ufalayın
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın
Her ikisini de mikserle ayrı kapların içinde 5′er dakika çırpın
Kestane şekerleri ve kremayı blenderde pütürsüz kıvama gelene kadar ezip derin bir kaba alın
Ufalanmış krokan ve kahveyi ekleyip karıştırın
Önce çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip mikserle çırpın
Sonra yumurta aklarını azar azar yedirerek ekleyin
Karışımı küçük kek kalıplarına paylaştırın
Derin dondurucuda 1 gece bekletin
Servis yapmadan 5 dakika önce derin dondurucudan çıkarın
Servis tabağına alıp üzerine çikolatalı sosu dökün
Çileklerle süsleyip bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul