Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Parfe Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Parfe Tarifi



Kestaneli Parfe Tarifi






Malzemeler

-500 gr kestane şekeri

- 4 adet yumurta

-2 çorba kaşığı granül kahve

-500 gr fıstıklı krokan (hazır)

-200 ml (2 paket) süt kreması


Süslemek İçin


- 10 adet çilek

-Hazır çikolata sosu




Yapılışı

Fıstıklı krokanları alüminyum folyo üzerine alıp merdane ile üzerine bastırarak ufalayın Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Her ikisini de mikserle ayrı kapların içinde 5′er dakika çırpın


Kestane şekerleri ve kremayı blenderde pütürsüz kıvama gelene kadar ezip derin bir kaba alın Ufalanmış krokan ve kahveyi ekleyip karıştırın Önce çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip mikserle çırpın Sonra yumurta aklarını azar azar yedirerek ekleyin


Karışımı küçük kek kalıplarına paylaştırın Derin dondurucuda 1 gece bekletin Servis yapmadan 5 dakika önce derin dondurucudan çıkarın Servis tabağına alıp üzerine çikolatalı sosu dökün Çileklerle süsleyip bekletmeden servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla