Zeytinli Ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi
Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
1,5 Paket Kabartma Tozu
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)
1 Su Bardağı Siyah Zeytin
3 Dal Taze Nane
Yarım Demet Dereotu
6 Dal Maydanoz
2 Dal Fesleğen (Taze)
Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?
1 Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçasını koyup iyice çırpın
2 Maydanoz, dereotu, nane ve fasleğeni iyice temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıyın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün
3 Çıptığınız kek harcına önce ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve fesleğeni katıp karıştırın Üzerine dövülmüş ceviz ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri koyup tekrar karıştırın Zeytinler tuzsuz ise biraz tuz ilave edebilirsiniz
4 Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış fırın tepsisine döküp, daha önceden ısıtılmış 175 derece fırımda 55 dakika kadar pişirin
5 Pişen keki fırından çıkartmadan ve ılıması için 10 dakika kadar bekletin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kabından çıkararak dilimleyerek servis yapın
6 Kek pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin
Afiyet Olsun
|