Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi



Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Malzemeleri






Malzeme Listesi


2 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Yoğurt

Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

2 Su Bardağı Un

1,5 Paket Kabartma Tozu

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)

1 Su Bardağı Siyah Zeytin

3 Dal Taze Nane

Yarım Demet Dereotu

6 Dal Maydanoz

2 Dal Fesleğen (Taze)


Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?


1 Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçasını koyup iyice çırpın


2 Maydanoz, dereotu, nane ve fasleğeni iyice temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıyın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün


3 Çıptığınız kek harcına önce ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve fesleğeni katıp karıştırın Üzerine dövülmüş ceviz ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri koyup tekrar karıştırın Zeytinler tuzsuz ise biraz tuz ilave edebilirsiniz


4 Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış fırın tepsisine döküp, daha önceden ısıtılmış 175 derece fırımda 55 dakika kadar pişirin


5 Pişen keki fırından çıkartmadan ve ılıması için 10 dakika kadar bekletin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kabından çıkararak dilimleyerek servis yapın


6 Kek pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin


Afiyet Olsun










Alıntı Yaparak Cevapla