Konu
:
Tezpişti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tezpişti Tarifi
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tezpişti Tarifi
Tez pişti nasıl yapılır
Tezpişti Yapılışı
Tez pişti Malzemeler
4 adet yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1 bardak tozşeker
3 bardak ceviz veya badem
2 portakal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak su
Tez pişti Şerbet:
2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 limonun suyu
1 bardak tozşeker
Tez pişti Tarifi
Yumurtaları çırpın, şekeri ilave edip yine çırpın
Unu, kabartma tozunu ve yağı ilave edip karıştırın
Portakalların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin
Sonra da sıkıp suyunu çıkarın
Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ve suyu ilave edip tekrar bütün malzemeyi iyice karıştırın
En sonunda da soymuş olduğunuz bademleri veya cevizleri dövün ve karışıma ekleyin
Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve dibi yağlanmış bir tepsiye dökün
Orta ısıda fırında üstü koyuca bir kahverengiye dönüşünceye kadar pişirin
Fırından çıkınca sıcakken üstüne şerbeti dökün
Şerbetini önceden hazırlayın çünkü tezpiştinin üstüne dökeceğiniz vakit soğuk olması gerekiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul