Konu
:
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi Resimli
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Resimli Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi
Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı
Çiğ Börek (Eskişehir) Malzemeleri :
4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su
Çiğ Börek (Eskişehir) yapılışı
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır
Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır
Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir
Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul