Yalnız Mesajı Göster

Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı



Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi Resimli

Eskişehir Usulü Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Resimli Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi

Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı




Çiğ Börek (Eskişehir) Malzemeleri :


4 su bardağı un

Bir tatlı kaşığı (silme) tuz

Su (hamuru için aldığı kadar)

250 kg kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığından biraz az karabiber

Yarım çay bardak su


Çiğ Börek (Eskişehir) yapılışı


Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır

Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür

Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır










Alıntı Yaparak Cevapla