Yalnız Mesajı Göster

İslak Börek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslak Börek Tarifi



Islak Börek Tarifi



Malzemeler


5 adet yufka
250 gram beyaz peynir
Dereotu ( isteğe göre)


Üzeri için



2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Çörek otu
Su




Hazırlanışı



Peyniri rendeleyip, dereotunu incecik doğrayın
Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın
Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün
Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun
Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin
Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın
Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin
Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin
Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin
Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin
Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin
Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın
Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin











Alıntı Yaparak Cevapla