Yalnız Mesajı Göster

Etli Biberli Pay Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Biberli Pay Tarifi



Etli Biberli Pay Tarifi Resimli

Etli Biberli Pay Tarifi

Etli Biberli Pay



MALZEMELER

5 adet yufka

675 gr kuşbaşı

2 çorbakaşığı un

2 adet sivribiber

200 gr dolma fıstığı

2 çorbakaşığı soya sosu

1 çorbakaşığı zeytinyağı

2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ

15 çorbakaşığı tereyağ veya margarin

karabiber


Etli – Biberli Pay tarifi


Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun

Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin Soğumaya bırakın

Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla