Yalnız Mesajı Göster

Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli



Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli
Sakızlı Muhallebi
Muhallebi Tatlısı



Malzemeler (16 Kişilik):
  • 150 gram kedi dili bisküvi (18 tane)
Sakızlı Muhallebisi İçin:
  • 1 Litre süt
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 Tatlı kaşığı damla sakızı reçeli veya nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 1 Çimdik tuz
Kabaklı Bölüm İçin:
  • 1 Kilogram kabak
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 Su bardağı su
Bal Kabaklı Sakızlı Muhallebili Tatlı Tarifi :[*]Muhallebisi için sütü kaynatın, şekeri ilave edip bir taşım daha kaynatın, pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı su ile açın, kaynayan sütten 1-2 kepçe alıp ılıştırın, karışımı süte karıştırarak ilave edin Tuz ve damla sakız reçelini koyun, göz göz olana kadar pişirin Pişdikten sonra mikserle 5 dakika çırpın[*]Bisküvileri kaba tek sıra halinde yerleştirin, muhallebiyi üzerine yayın[*]Bal kabağını tencere koyun, ocağa alıp üstüne şekeri serpin Kaynadıktan sonra altını kısarak yumuşayana kadar pişirin (Ben pişmesine yakın kapağını açıp hem kızarmasını sağlıyorum hem de suyunu iyice çektiriyorum Kabak tatlısı tarifime bakabilirsiniz)[*]Yarım su bardağı nişastayı 1 su bardağı su ile açın Çatalla ezdiğiniz bal kabağına ilave edin, 1-2 taşım kaynatın Soğuyan muhallebinin üzerine yayın[*]Buzdolabında soğutarak servis edebilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla