Konu
:
Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli
08-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli
Ballı Kabaklı Sakızlı Muhallebi Tatlısı Resimli
Sakızlı Muhallebi
Muhallebi Tatlısı
Malzemeler (16 Kişilik):
150 gram kedi dili bisküvi (18 tane)
Sakızlı Muhallebisi İçin:
1 Litre süt
1 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 Tatlı kaşığı damla sakızı reçeli veya nohut büyüklüğünde damla sakızı
1 Çimdik tuz
Kabaklı Bölüm İçin:
1 Kilogram kabak
2 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 Su bardağı su
Bal Kabaklı Sakızlı Muhallebili Tatlı Tarifi :
[*]
Muhallebisi için sütü kaynatın, şekeri ilave edip bir taşım daha kaynatın, pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı su ile açın, kaynayan sütten 1-2 kepçe alıp ılıştırın, karışımı süte karıştırarak ilave edin
Tuz ve damla sakız reçelini koyun, göz göz olana kadar pişirin
Pişdikten sonra mikserle 5 dakika çırpın
[*]
Bisküvileri kaba tek sıra halinde yerleştirin, muhallebiyi üzerine yayın
[*]
Bal kabağını tencere koyun, ocağa alıp üstüne şekeri serpin
Kaynadıktan sonra altını kısarak yumuşayana kadar pişirin
(Ben pişmesine yakın kapağını açıp hem kızarmasını sağlıyorum hem de suyunu iyice çektiriyorum
Kabak tatlısı tarifime bakabilirsiniz)
[*]
Yarım su bardağı nişastayı 1 su bardağı su ile açın
Çatalla ezdiğiniz bal kabağına ilave edin, 1-2 taşım kaynatın
Soğuyan muhallebinin üzerine yayın
[*]
Buzdolabında soğutarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul